BIOGRAFI

Nina Hess er en autodidakt akvarelkunstner, der er inspireret af den engelske digter Percy Bysshe Shelley og den romantiske og humanistiske bevægelse, som hun har studeret under sin kandidatuddannelse i litteraturvidenskab.I Shelleys poesi og på sine rejser til hans grav i Rom finder Nina Hess inspiration til malerierne, som ofte forestiller statuer fra italienske kirkegårde. Nina Hess bringer den hårde marmors sørgmodige og forstenede skikkelser til live igen, når hun gennemvæder papiret og dubber penslen i det våde, så farverne flyder sammen og leger videre, efter hun har løftet penslen igen.Ligesom den romantiske skole i starten af 1800-tallet har Nina Hess til mål at blødgøre menneskenes hjerter med kunsten som middel for at gøre dem til mere følsomme væsner, der er gode ved hinanden i en verden, der ellers kan være barsk og hård at leve i.


            

Hun har tidligere udstillet på Galleri Kbh Kunst, Københavns Rådhus, H.C. Andersens Hus og hos Galleri Juel Verland.
Tom Jørgensen skrev i 101 kunstnere 2021-22:


Det romantiske kommer også frem i Nina Hess´ malemåde. Akvarelteknikken bruges her på en noget anderledes måde, end den man kender. I stedet for at søge den harmoniske helhedsvirkning lader Nina Hess det enkelte billede stå ufærdigt i traditionel forstand. Dette for at antyde, at det er i en stadig proces, åbent, frit og åndende. Og, det skal siges, lavet med en teknisk perfektion, der gør det helt klart, at hun sagtens kunne male helt klassisk, hvis hun ville.


I det hele taget dyrker Nina Hess det ikke-færdige, det fragmentariske, det åbne, det dobbelttydige og det antydede. Ikke sjældent ser vi formen opløse sig for øjnene af os eller på surreel vis forvandle sig til noget andet. Som når den portrætteredes hår (Nina Hess har i det hele taget en forkærlig for at skildre hårets arabeskagtige bugtninger) forvandler sig til fugle eller blade. Og på den måde både viser hen til eksistensens flygtighed og troen på dybe spirituelle kræfter i universet.


Nina Hess billedverden er dybt fascinerende, yderst personlig og original i ordets bedste betydning. Det er en fornøjelse hermed at kunne præsentere hende for denne bogs læsere.


nina_hesss@hotmail.com